Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Potyaízű, de örülök a vb-ezüstnek

2018.03.01. 12:34

Orosz sajtóinformációk már megszellőztették, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) csütörtökön kapta meg a hivatalos értesítést arról, hogy kötöttfogású 75 kilós Alekszandr Csehirkint doppingvétségen érték a tavalyi párizsi világbajnokságon, így elveszik tőle az ezüstérmét.

Aki pedig kapja, az általa az elődöntőben felülmúlt, a későbbi bronzcsatát megnyerő Lőrincz Tamás. A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 2., vb-3. kiválóságunknak ilyen színű medálja még nincs világbajnokságról.

Az érintett így kommentálta a hírt a hazai szövetség érdeklődésére a mátraházai edzőtáborban.

„Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba. Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.”

Lőrincz Tamás hozzátette, a térdsérülése szépen gyógyul, bő három hét múlva az országos bajnokságon már a tervek szerint versenyez, a májusi Eb-n is indul, de természetesen alapvetően az októberi budapesti vb-re készül.

Az MBSZ vezetősége a közeljövőben ünnepélyes és hivatalos keretek között szándékozik átadni Lőrincznek a világbajnoki ezüstérmet.

A világbajnoki aranyat egyébként a zentai Nemes Viktor szerezte meg, akiről itt olvashatnak.