Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Potyaízű, de örülök a vb-ezüstnek

2018.03.01. 12:34

Orosz sajtóinformációk már megszellőztették, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) csütörtökön kapta meg a hivatalos értesítést arról, hogy kötöttfogású 75 kilós Alekszandr Csehirkint doppingvétségen érték a tavalyi párizsi világbajnokságon, így elveszik tőle az ezüstérmét.

Aki pedig kapja, az általa az elődöntőben felülmúlt, a későbbi bronzcsatát megnyerő Lőrincz Tamás. A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai 2., vb-3. kiválóságunknak ilyen színű medálja még nincs világbajnokságról.

Az érintett így kommentálta a hírt a hazai szövetség érdeklődésére a mátraházai edzőtáborban.

„Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba. Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.”

Lőrincz Tamás hozzátette, a térdsérülése szépen gyógyul, bő három hét múlva az országos bajnokságon már a tervek szerint versenyez, a májusi Eb-n is indul, de természetesen alapvetően az októberi budapesti vb-re készül.

Az MBSZ vezetősége a közeljövőben ünnepélyes és hivatalos keretek között szándékozik átadni Lőrincznek a világbajnoki ezüstérmet.

A világbajnoki aranyat egyébként a zentai Nemes Viktor szerezte meg, akiről itt olvashatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!