Ronnie O'Sullivanék egymásnak ütötték a vállukat

2018.04.28. 22:59 Módosítva: 2018.04.28. 23:37

A második körben kiesett a sznúker-vébén a nagy esélyes, ötszörös bajnok Ronnie O'Sullivan, akit Ali Carter győzött le, írja a BBC.

Az idei szezonban öt pontszerző versenyt is nyert Ronnie O'Sullivannek már pénteken is kapaszkodnia kellett, végül 9-7-es Carter vezetéssel kezdték meg a szombati szakaszt.

Ronnie O'Sullivan túl sokat rontott, ami ezúttal nem fért bele, 13-9-cel Carter ment tovább. Az ötszörös világbajnok ezzel nagyon korán búcsúzott, és nem tud hat pontszerző versenyt nyerni a szezonban, ami rekordnak számított volna.

Voltak a meccsen feszült pillanatok, a 19. frame-ben egyszer össze is ütköztek, amikor Ronnie O'Sullivan visszament a székéhez, és nem nagyon volt hajlandó arrébb húzódni, sőt, úgy tűnt, oda is szúrt könyökkel, vagy a válluk ütközött, miközben Carter éppen jött az asztalhoz.

Egy kis odamondogatás után próbálták elmosolyogni a koccanást. „Ez semmiség volt. Visszasétált a székéhez, én meg az asztalhoz, összekoccant a vállunk, nem nagy ügy" – mondta utólag az esetről Carter.

Carter eddigi tizenhét találkozójukból mindössze egyszer tudott győzni, és most először nyert pontszerző versenyen. 2008-ban és 2012-ben éppen a világbajnokság döntőjében kapott ki tőle, nem véletlen örült ennyire a sheffieldi Crucible Színházban elért győzelmének.

A világranglista 2. Ronnie O'Sullivan mellett már az első körben kiesett a címvédő, és ranglista 1. Mark Selby is.