Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Jégeső szakította félbe a triatlon világkupát

2018.07.08. 19:45

A jégeső miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon-világkupán a férfiak vasárnapi döntője, és a versenybíróság döntése értelmében nem folytatják.

A szervezők arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a pálya balesetveszélyessé vált, és a rendőrség is figyelmeztette őket, hogy a nézők sincsenek biztonságban.

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója elmondta: a versenybírók majd javaslatot tesznek a nemzetközi szövetségnek (ITU) arra vonatkozóan, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozathoz tartozó állomás pontjait miként írják jóvá. A férfiak döntőjében négy magyar - Bicsák Bence, Faldum Gábor, Lehmann Csongor, Tóth Tamás - volt érdekelt.

"Több verziót is el tudok képzelni ezzel kapcsolatban, de az biztos, hogy többhónapos eljárás előzi majd meg a végkifejletet" - mondta a sportvezető, akinek emlékei szerint nemcsak hazai, de még külföldi vk-futamot sem szakítottak meg ilyen módon.

Kora délután a nők még ideális időjárási körülmények között versenyeztek. A viadalon a brit Sophie Coldwell győzött (59:02 perc), a portugál Melanie Santos (59:18 p) és az amerikai Chelsea Burns (59:28 p) előtt. A döntő 30 résztvevője közül 22 teljesítette a távot, a magyarok közül Bragmayer Zsanett (1:00:02 óra) a 10., Kovács Zsófia (1:02:25 ó) a 20. helyen ért célba.

D VAJ20180708027
Fotó: Vajda János / MTI

Bragmayer a verseny után jelezte: összességében elégedett az eredménnyel.

"A verseny alakulása nem nekem kedvezett, de így is nagyon értékes kvalifikációs pontokat szereztem" - mondta Bragmayer, aki az úszás után még az élen állt.

A női döntő után következett a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét fő attrakciója, a férfiak döntője, amelyben az első számot, az úszást még minden zavaró körülménytől mentesen rendezték meg, de utána már szakadó esőben kellett kerékpározniuk a versenyzőknek. Ez egyrészt alaposan visszafogta a mezőny tempóját, és még el sem érhettek a záró számig, a futásig, megérkezett a jégeső.

A férfiaknál 90, a nőknél 59 triatlonos indult a vk-n, előbbiek között hét, utóbbiaknál hat magyarral. A tizenhárom hazai versenyző közül a szombati középdöntőt követően hatan jutottak a vasárnapi döntőbe.

A triatlonosok legközelebb jövő hét végén Hamburgban mérik össze tudásukat, szombaton a világbajnoki-sorozat keretében, míg másnap az új olimpiai versenyszám, a vegyesváltó világbajnokságán.

A tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretein belül megrendezett junior Európa Kupában a férfiaknál Karai Levente révén magyar siker született vasárnap, míg a nőknél a negyedik helyezett Soós Fanni bizonyult a legjobb hazai versenyzőnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?