Árpád
-2 °C
4 °C

Bronzérmes a Kovács, Demeter páros az öttusa Eb-n

2018.07.23. 17:56 Módosítva: 2018-07-23 18:54:22

Bronzérmet nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence páros vegyesváltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság zárónapján. 

A magyarok a 2x100 méteres úszásban 1:57.21 perccel másodikak voltak, vívásban 21 győzelemmel és 15 vereséggel harmadikak, és két szám után is a harmadik helyen álltak. Lovaglásban csak a hetedik legjobb eredményt érték el 268 ponttal, így a kombinált számot - melyben mindkét váltótag 2x800 métert futott és kétszer lőtt - negyedikként kezdték meg. Végül egy helyet előreléptek, 11:08.28 perces – ebben a számban a harmadik legjobb – eredményükkel.

A két egyéni győztes alkotta francia páros győzött, az ezüstérmet pedig az olaszok szerezték meg.

„Mindketten fáradtan vágtunk neki a mai versenynek. Jó csapatot alkottunk, kisegítettük egymást, mert hol az egyikünknek ment jobban, hol a másikunknak" – mondta az MTI-nek Kovács, aki szerint a franciák kiemelkedtek a mezőnyből, de a második hely meglehetett volna. „Ezüstéremmel boldogabb lennék, de így sem lehetünk elégedetlenek" – tette ugyanakkor hozzá.

Demeter Bence lovagol az öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó versenyén.
Demeter Bence lovagol az öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó versenyén.
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Egyetértett vele Demeter azzal kapcsolatban, hogy a francia kettőst ezúttal nem volt esély legyőzni, a második hely viszont összejöhetett volna, ha nincsenek a hibák. „A vívás nekem döcögősen indult, de a második felére magamra találtam, Sacinak kevésbé ment. Lovaglásban ő volt hibátlan, én viszont három akadályt vertem" – idézte fel a történteket, majd a kombinált szám végére utalva azt mondta: „éreztem, hogy van még bennem erő, így a hajrára hagytam a döntést".

Nu Skin öttusa Eb, eredmények:

vegyesváltó, Európa-bajnok:

----------------------------

Franciaország (Marie Oteiza, Valentin Prades) 1462 pont

2. Olaszország (Alessandra Frezza, Valerio Grasselli) 1451

3. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1443 (úszás: 1:57.21 perc/316 pont, vívás: 21 győzelem/15 vereség/227 pont, lovaglás: 268 pont, lövészet-futás: 11:08.28 perc/632 pont)

A magyarok egy arannyal, valamint két-két ezüsttel és bronzzal a franciák mögött a második helyen végeztek a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság éremtáblázatán.

Győzött a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású csapat, második lett Marosi Ádám, illetve a Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely trió, és harmadikként zárt Kovács a hagyományos versenyben. Ugyancsak bronzot nyert Kovács és Demeter a vegyesváltóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?