Bronzérmes a Kovács, Demeter páros az öttusa Eb-n

2018.07.23. 17:56 Módosítva: 2018.07.23. 18:54

Bronzérmet nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence páros vegyesváltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság zárónapján. 

A magyarok a 2x100 méteres úszásban 1:57.21 perccel másodikak voltak, vívásban 21 győzelemmel és 15 vereséggel harmadikak, és két szám után is a harmadik helyen álltak. Lovaglásban csak a hetedik legjobb eredményt érték el 268 ponttal, így a kombinált számot - melyben mindkét váltótag 2x800 métert futott és kétszer lőtt - negyedikként kezdték meg. Végül egy helyet előreléptek, 11:08.28 perces – ebben a számban a harmadik legjobb – eredményükkel.

A két egyéni győztes alkotta francia páros győzött, az ezüstérmet pedig az olaszok szerezték meg.

„Mindketten fáradtan vágtunk neki a mai versenynek. Jó csapatot alkottunk, kisegítettük egymást, mert hol az egyikünknek ment jobban, hol a másikunknak" – mondta az MTI-nek Kovács, aki szerint a franciák kiemelkedtek a mezőnyből, de a második hely meglehetett volna. „Ezüstéremmel boldogabb lennék, de így sem lehetünk elégedetlenek" – tette ugyanakkor hozzá.

Demeter Bence lovagol az öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó versenyén.
Demeter Bence lovagol az öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó versenyén.
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Egyetértett vele Demeter azzal kapcsolatban, hogy a francia kettőst ezúttal nem volt esély legyőzni, a második hely viszont összejöhetett volna, ha nincsenek a hibák. „A vívás nekem döcögősen indult, de a második felére magamra találtam, Sacinak kevésbé ment. Lovaglásban ő volt hibátlan, én viszont három akadályt vertem" – idézte fel a történteket, majd a kombinált szám végére utalva azt mondta: „éreztem, hogy van még bennem erő, így a hajrára hagytam a döntést".

Nu Skin öttusa Eb, eredmények:

vegyesváltó, Európa-bajnok:

----------------------------

Franciaország (Marie Oteiza, Valentin Prades) 1462 pont

2. Olaszország (Alessandra Frezza, Valerio Grasselli) 1451

3. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1443 (úszás: 1:57.21 perc/316 pont, vívás: 21 győzelem/15 vereség/227 pont, lovaglás: 268 pont, lövészet-futás: 11:08.28 perc/632 pont)

A magyarok egy arannyal, valamint két-két ezüsttel és bronzzal a franciák mögött a második helyen végeztek a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság éremtáblázatán.

Győzött a Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia összeállítású csapat, második lett Marosi Ádám, illetve a Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely trió, és harmadikként zárt Kovács a hagyományos versenyben. Ugyancsak bronzot nyert Kovács és Demeter a vegyesváltóban.