Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett Fa Nándor egykori hajója, amit drogcsempészek használtak

2018.07.26. 16:20

A Karib-tengeren található St. Martinnél leégett az a hajó, amivel Fa Nándor 2016-ben elindult a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

A Le Figaro azt írja, Fa korábbi hajóját drogcsempészek használták Martinique sziget közelében.

Javítás: Fa Nándor médiacsapata cikkünk megjelenése után jelezte, hogy nem a Spirit of Hungary (ahogy a cikk korábbi verziójában szerepelt), hanem egy még korábbi hajója, az 1996-os Vendée Globe-ra épült  Budapest égett le, ami a verseny után egyből Raphaël Dinelli tulajdonába került. Ezzel a hajóval 18 éve nincs kapcsolata Fa Nándornak, 15 évig francia kezekben versenyzett, utána került kanadai tulajdonba. Egyébként Le Figaro is a Spirit of Hungaryt említette. 

A hajó két kanadai tulajdonában volt, a vámhatóságok július 19-e óta figyelték őket, amikor razziáztak, a két csempész mielőtt vízbe ugrott, felgyújtotta a hajót, hogy elsüllyessze és eltüntesse a hajótestbe rejtett másfél tonna kokaint.

A tüzet két óra alatt oltották el, ezután találták meg a drogot. A hajót St. Martin kikötőjébe vontatták.