Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tökéletes leg, 16 millió forintért

2018.07.27. 08:34

Pontosan kilenc hónapja vár a dartsot kedvelők egyre népesebb tábora arra, hogy – az úgy nevezett – televíziós eseményen tökéletes leget, azaz kilencnyilast lásson. Ez az, amikor a játékos kilenc dobásból eléri az 501-et. A történelem 52. kilencnyilasa a skót Gary Anderson nevéhez fűződik.

A Blackpoolban zajló World Matchplay csütörtöki negyeddöntőjében a kétszeres világbajnok,  Anderson a Joe Cullen elleni meccsen csinálta meg a bravúrt, amiért 45 ezer font, azaz hozzávetőleg 16 millió forint bónusz is járt.

Anderson pályafutása során háromszor tett már ilyet akkor, amikor a televízió is közvetítette az eseményt. A legtöbb kilencnyilast a darts élő legendája, Phil Taylor érte el, akinek 11-szer sikerült ilyen leget produkálni. Legutóbb pedig az ausztrál Kyle Anderson dobott 2017. október 29-én a világelső Michael van Gerwen ellen.