Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nekiestek a Facebookon Ungvári győzelmének

2018.08.13. 10:12

A 37 éves Ungvári Miklós visszatérése tökéletesebbre nem sikerülhetett volna, megnyerte az olimpiai kvalifikációba is beszámító budapesti Judo GP-t.

Az olimpiai ezüstérmes magyar a döntőben a háromszoros világbajnok japán Ebinumát győzte le ipponnal. Az volt az alaptaktikája, hogy megkontrázza a japánt, ennél jobban nem is sikerülhetett volna 

A nemzetközi szövetség (IJF) posztolta a videót a meccsről, a kommentelők pedig - mondjuk úgy - nem teljesen értenek egyet a bíró döntésével. Van, aki azt kifogásolja, hogy nem dzsúdótechnikával vitte le riválisát. Olyan vélemény is akadt, hogy a magyart kellett volna büntetni a mozdulatáért. Az ippon azt jelenti, hogy nincs folytatás, a magyar a győztes.

A tatamin fekvő japán is integet, hogy szerinte sem volt ippon, a mérkőzés vezetője azonban nem változtatta meg az ítéletét, a vb után vállműtéten áteső, 73 kilós Ungvári nyert.

Ippon volt vagy sem?

 • 4284
  Meg lehetett adni
 • 3879
  Igen
 • 941
  Nem
 • 427
  Nem lehetett megadni

Magyarország egyébként még egy aranyérmet szerzett, a 90 kilós Tóth Krisztiánon sem találtak fogást a riválisok. A KSI 24 éves versenyzője a grúz Margianit wazaarival verte a döntőben.

Japán mögött, de például az oroszok előtt, a második helyen végeztek a mieink a torna éremtábláján.

Volt két bronzérmünk is, a szintén 73 kilós Szabó Frigyes és az 57 kilós Karakas Hedvig szerezte, utóbbi már a harmadik olimpiájára készül.

"Remélem, hogy a hatalmas munkát végző versenyzők ezzel lelki támogatást kaptak, hogy érdemes dolgozni, a küzdelemnek megvan az eredménye" - mondta a verseny után a magyar szövetség elnöke, Tóth László.

Ungvári megcélozza Tokiót, a kezdése elég látványosra sikerült. Szerette is volna kárpótolni a hazai közönséget, mert a tavalyi budapesti világbajnokságon nem volt magyar érmes. Örömdzsúdót várt magától, arra is biztatták korábbi versenytársai, eleget tett a kérésüknek.  

Szeptemberben (20-27.) Baku rendezi a világbajnokságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?