Elza
-3 °C
1 °C

Nekiestek a Facebookon Ungvári győzelmének

2018.08.13. 10:12

A 37 éves Ungvári Miklós visszatérése tökéletesebbre nem sikerülhetett volna, megnyerte az olimpiai kvalifikációba is beszámító budapesti Judo GP-t.

Az olimpiai ezüstérmes magyar a döntőben a háromszoros világbajnok japán Ebinumát győzte le ipponnal. Az volt az alaptaktikája, hogy megkontrázza a japánt, ennél jobban nem is sikerülhetett volna 

A nemzetközi szövetség (IJF) posztolta a videót a meccsről, a kommentelők pedig - mondjuk úgy - nem teljesen értenek egyet a bíró döntésével. Van, aki azt kifogásolja, hogy nem dzsúdótechnikával vitte le riválisát. Olyan vélemény is akadt, hogy a magyart kellett volna büntetni a mozdulatáért. Az ippon azt jelenti, hogy nincs folytatás, a magyar a győztes.

A tatamin fekvő japán is integet, hogy szerinte sem volt ippon, a mérkőzés vezetője azonban nem változtatta meg az ítéletét, a vb után vállműtéten áteső, 73 kilós Ungvári nyert.

Ippon volt vagy sem?

 • 4286
  Meg lehetett adni
 • 3901
  Igen
 • 942
  Nem
 • 428
  Nem lehetett megadni

Magyarország egyébként még egy aranyérmet szerzett, a 90 kilós Tóth Krisztiánon sem találtak fogást a riválisok. A KSI 24 éves versenyzője a grúz Margianit wazaarival verte a döntőben.

Japán mögött, de például az oroszok előtt, a második helyen végeztek a mieink a torna éremtábláján.

Volt két bronzérmünk is, a szintén 73 kilós Szabó Frigyes és az 57 kilós Karakas Hedvig szerezte, utóbbi már a harmadik olimpiájára készül.

"Remélem, hogy a hatalmas munkát végző versenyzők ezzel lelki támogatást kaptak, hogy érdemes dolgozni, a küzdelemnek megvan az eredménye" - mondta a verseny után a magyar szövetség elnöke, Tóth László.

Ungvári megcélozza Tokiót, a kezdése elég látványosra sikerült. Szerette is volna kárpótolni a hazai közönséget, mert a tavalyi budapesti világbajnokságon nem volt magyar érmes. Örömdzsúdót várt magától, arra is biztatták korábbi versenytársai, eleget tett a kérésüknek.  

Szeptemberben (20-27.) Baku rendezi a világbajnokságot.