Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A japánok nem állítják át az órát az olimpia miatt, jöhet a hőség

2018.09.27. 14:24

Szinte biztos, hogy nem lesz óraátállítás a 2020-as tokiói nyári olimpia idején Japánban, írja az MTI.

A szervezőbizottság tagjaiban azért merült fel az ötlet, hogy az olimpia idején egy vagy két órával állítsák vissza az órát, mert idén nyáron legalább 120 ember meghalt a Japánon végigsöprő hőhullámban.

Az Aszahi nevű napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a közvélemény ellenzi az átállítást, így ebből vélhetően nem lesz semmi – a sportolóknak nem marad más, minthogy megküzdjenek a várható nagy meleggel és magas páratartalommal.

„Szerettük volna, de a számítástechnikai szektor, valamint a közvélemény elutasítása miatt nehéz lenne kivitelezni" -– nyilatkozta a lap hasábjain Endo Tosiaki, az ötletet felvető bizottság vezetője.

A szervezők folyamatosan tárgyalnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal arról, milyen óvintézkedéseket tegyenek a sportolók, különös tekintettel a maratonfutók és a gyaloglók egészségének érdekében.