Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltalálták a golftornán, fél szeme világát elvesztette egy nő

2018.10.02. 08:48

A Ryder Cup egyike a leghíresebb golftornáknak, ahol Európa válogatottja méri össze a tudását az Egyesült Államok legjobbjaival. Idén Franciaországban rendezték a versenyt, amely rögtön egy súlyos sérüléssel kezdődött, de ezt csak most hozták nyilvánosságra.

Az első napon az amerikaiak végül legjobb eredményt elérő játékosa, Brooks Koepka készülődött a hatodik lyukra, és közel 300 méterre ütötte el a labdát. A felvételen is jól látszik, hogy az a nézők közé csapódott, de akkor még nem lehetett tudni, hogy baj történt.

Később kiderült, hogy egy 49 éves, Egyiptomban élő francia nőt talált fejbe a labda, egészen pontosan a szeménél csapódott be.

„Olyan gyorsan történt, hogy akkor, abban a pillanatban nem éreztem fájdalmat. Azt sem éreztem, hogy a labda a szemem találta volna el – mesélte az áldozat, Remande Corine. – Majd a vér elöntötte az arcomat, és akkor már tudtam, hogy baj van. Olyan volt, mintha felrobbant volna a szemgolyóm.”

A hölgyet rögtön kórházba szállították, ahol a BBC szerint azt állapították meg, hogy a sérült elveszítette látását az egyik szemére. Más értesülések szerint nem biztos, hogy maradandó károsodást szenvedett, a vérrög felszívódása után visszanyerheti a látását, de ez legalább egy hónapot fog igénybe venni.

A Remande-házaspár ennek ellenére beperli a francia rendezőket, hogy a jövőben golfversenyeken ilyen ne történhessen meg.

Brooks Koepka is megszólalt az ügyben. Azt mondta, látta, hogy a nézők közé csapódik az ütése. Elmondta, a versenynap után nagyon rosszul érezte magát, hogy sérülést okozott.