Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dührohamot kapott a kieséstől, tört-zúzott a hokikapus

2018.02.21. 20:01

A svédek nagy meglepetésre kikaptak Németország ellen a férfi jégkorongtorna negyeddöntőjében, a kudarcot Viktor Fasth, a vesztes csapat kapusa viselte a legrosszabbul. Egyébként se lehetett túl jó kedve, ráadásul a hosszabbításban szerzett német gólnál rendesen megetették. Dühét a botja, a palánk és pár szék bánta.

A meccsen nagy meglepetésre a német válogatott gyorsan kétgólos vezetést szerzett, szűk negyed óra után Christian Ehrhoff emberelőnyből lőtt gólt, majd 29 másodpercre rá Marcel Nöbels is eredményes volt. A svédek egészen a harmadik harmadig nem találtak fogást a németeken, ekkor viszont Anton Lander szépített (2-1).

Bár Dominik Kahun egy ellopott koronggal ismét két gólra növelte a németek előnyét (3-1), a svédeknek Patrick Hersley és Mikael Wikstrand góljával sikerült kiegyenlíteniük (3-3).

Ekkor mindenki azt gondolhatta, hogy a skandinávoknál lesz a lélektani előny a 10 perces ráadásban, ám a németek lelkizés helyett inkább ütöttek egy újabb gyors gólt. Patrick Reimer alig 90 másodpercen belül szerzett találatával Németország 4-3-as győzelemmel jutott a torna elődöntőjébe, ahol a szerdán Finnországot 1-0-ra legyőző kanadai válogatott lesz az ellenfele.

A mérkőzés összefoglalója: