Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Elismerte az én nem doppingolok pólóban pózoló orosz, hogy doppingolt

2018.02.24. 12:19

Kizárták a phjongcshangi téli olimpiáról Nagyezsda Szergejeva orosz bobost, aki elismerte, hogy doppingolt. Ő volt az a versenyző, aki korábban még "én nem doppingolok" feliratú pólóban pózolt egy fotón. 

jgdlcv2d2x0ouecjdnqd

Az orosz sportági szövetség pénteken jelentette be, hogy versenyzőjük pozitív mintát produkált egy versenyen kívüli ellenőrzésen, egyébként egy szívműködést javító tiltott szer, trimetazidin használatával akadt fent. Úgy bukott meg, hogy öt nappal korábban még negatív eredményt hozott a doppingtesztje. 

Szergejeva 12. lett versenyzőtársával a női kettes bobosok versenyén, de eredményét törölte, olimpiai akkreditációját pedig visszavonta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. 

Az övé a második orosz doppingeset Phjongcshangban, csütörtökön a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megfosztotta bronzérmétől az orosz Alekszandr Kruselnyickijt és Anasztaszija Brizgalovát, akik a curlingesek vegyespáros-versenyében lettek harmadikok. Kruselnyickij mintájában a vérkeringést segítő meldonium nyomaira bukkantak.

(MTI, Index)