Géza
6 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Szexrabszolgának használják a pártvezetők az észak-koreai szurkolócsapatot

GettyImages-922590372
2018.02.24. 00:52

Ha mással nem is, a látszólag távirányítással vezényelt szurkolócsapatával sikerült kitűnnie Észak-Koreának a phjongcshangi téli olimpián. Egy észak-koreai szökevény szerint viszont a történetnek van egy sötét oldala is, a csoportba bekerülő nőket ugyanis szexrabszolgasának használják az őket Dél-Koreába elkísérő politikai vezetők.

Erről I Szojeon (Lee So-yeon), egy korábbi katonazenész beszélt a Bloombergnek. Az országból 2008-ban megszökött nő szerint azok, akik bekerülnek ebbe a szurkolói csapatba, kötelező részt venni a legfontosabb politikai gyűléseken, és azok után lefeküdni a számukra kijelölt politikai vezetővel. "Az ilyen emberi jogi sérelmek mindennaposak, amikben a nőknek parancsra azt kell tenniük a testükkel, amit mondanak nekik" – árulta el a lapnak.

I szerint ez nincs másképp a dél-koreai olimpia alatt sem. Bár I állításai valamivel erősebbek a korábban ismerteknél, lényegében egybevágnak azzal, amit más Észak-Koreából szököttek mondtak a nők helyzetéről.

A szurkolócsapat tagjai komoly átvilágításon esnek át, fizetést nem kapnak, cserébe 24 órás folyamatos őrzés alatt állnak, és minden egyes ballépésükért börtönnel fizethetnek.