Röplabdabalhé: elmarad a Közép-európai Liga hétvégi négyes döntője?

2019.03.05. 13:03

Kérdéses a csapatok részvétele a női röplabda Közép-európai Liga (MEVZA) hétvégi négyes döntőjében a csehországi Olomoucban - közölte Facebookon a Swietelsky-Békéscsabai RSE. A hétcsapatos regionális bajnokságot lezáró final four elődöntőjében a kiírás szerint a szlovén Nova KBM Branik Maribor a horvát Mladost Zagrebbel mérkőzne, míg a másik ágon a BRSE a cseh VK UP Olomouccal találkozna.

A címvédő BRSE január végén még arról számolt be, hogy idén is a klub rendezi a viadalt lezáró finálét, február 22-én pedig már azt írta: a szervezet bécsi központjában az elnök Karl Hanzl, valamint a sorozat lebonyolításáért felelős Nejc Zemljak utólag, elnökségi felhatalmazás nélkül változtatta meg a négyes döntő helyszínét, így az Olomucban lesz.

Kedden közösségi oldalán a békéscsabai egyesület figyelmeztetett: a változtatásra annak ellenére került sor, hogy határidőre az egyetlen érvényes pályázatot a klub adta be, amely a történtek után jogi útra terelte az ügyet.

Tovább dagad a MEVZA botrány! Egyelőre még a csapatok részvétele is kérdéses a hétvégére tervezett csehországi...

Közzétette: BRSE – 2019. március 5., kedd

A közlemény kiemelte, a szervezőktől kapott előzetes információk "nem egyeznek semminemű nemzetközi normákkal,

emiatt a horvát és szlovén csapat ultimátumot adott a cseh szervezőknek, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet".

"Csak érzékeltetésképpen: a résztvevő csapatok vezetői szerint a szervezés jelenlegi szintje egy középkategóriás utánpótlástorna nívóját üti meg. Nem tisztázott a menetrend, alapvető problémák vannak az edzésidőpontokkal, illetve a szállás és étkezés vonatkozásában is, amelyek nem felelnek meg a minimális követelményeknek, nemhogy a CEV előírásainak" - írta a BRSE.

"Ilyen előzmények után várható volt, hogy kritikán aluli viszonyok alakulnak ki. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy ilyen Final Four nívós megszervezése több hónapnyi energia befektetéssel jár" - áll a kommünikéban. A klub kitér rá: a résztvevők folyamatosan egyeztetnek egymással: "abszolút reális jelenleg annak az esélye, hogy a csapatok nem utaznak el Csehországba."

A BRSE - amely az elmúlt két évben megnyerte a Közép-európai Ligát - tavaly rendezőként védte meg címét a sorozatban. (MTI/Index)