Óriásit szólt a londoni baseball-szuperrangadó

2019.06.30. 10:07

Az NFL, az NBA és az NHL európai térnyerése után utolsóként az európai szemmel nézve talán legkevésbé követhető sportág, a baseball, illetve az MLB is megkezdte a kontinens meghódítását, amikor a világ talán két legismertebb csapatát, a New York Yankeest és a Boston Red Soxot küldte Londonba egy kétnapos sorozatra.

Az első, szombaton rendezett mérkőzés egyből emlékezetesre sikerült, hiszen 30 futást, vagyis pontot hozott: a végén a New York Yankees 17-13-ra nyert a West Ham United stadionjában, amivel ez a meccs lett a második legmagasabb végeredményű mérkőzést a Red Sox és a Yankees közel 120 éves rivalizálása során, egyben a legmagasabb végeredmény lett MLB-meccsen Amerikán és Kanadán kívül.

A meccs 4 óra 42 percig tartott a rengeteg futás miatt, ezzel a harmadik leghosszabb, nem hosszabbításos meccs lett a liga történetében, sikerült tehát remek show-val elkápráztatni a londoni és európai közönséget az MLB első európai meccsén.

A rengeteg futás miatt egyik csapat kezdő dobójátékosa sem fejezte be az első inninget, a Red Sox 5 ütés és 6 futás után hozta le Rick Porcellót, míg a Yankeesnél a szintén hat futást engedő Tanaka Maszahiro nem játszhatta végig az első játékrészt.

A mérkőzés VIP-vendéglistáját a brit hercegi pár, Meghan Markel és Harry herceg vezette, akik az öltözőbe is benéztek a két csapathoz, mielőtt végig izgulták volna a 30 pontos őrületet. Harry herceg korábban egy amerikai látogatás során kipróbálta már a baseballt, de krikettben erősebb, rendszeresen vesz részt jótékonysági mérkőzéseken.

A londoni meccsre berántották szórakoztató programnak The Freeze-t is,vagyis a fickót, aki kék testruhában, a vállalkozó kedvű érdeklődőknek óriási előnyt adva nyeri meg sorra a futóversenyeket az Atlanta Braves meccsein, ám Londonban hihetetlen ritka módon pont kikapott mindenki nagy örömére.

A Yankees-Red Sox londoni látogatásának második felvonása helyi idő szerint 15.10-kor folytatódik (vagyis magyar idő szerint 16.10-kor kezd).