Vincze Ottó Görbiczről: Amit 4 évig építettem, az asszony elcseszte

2019.07.26. 19:04

A sportvilág egyik álompárja tárulkozott ki Tusványoson péntek délután. Görbicz Anita, a Győr ötszörös BL-győztes kézilabdázója és Vincze Ottó, a Ferencváros focistája tárta fel házasságának némely titkát.

A beszélgetést Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, egyben Puskás-ügyi nagykövet vezette, és feltette az ilyenkor kötelező kérdéseket, amire néhol meglepő sztorikkal válaszoltak a sportolók.

Például magától adódik a kérdés, hogy a nagy fradista Vincze kinek szurkol egy Fradi-Győr női kézilabda meccsen. Működik a Fradi-szív, vagy azért a szívszerelem erősebb? Vincze Ottó azt mondta, hogy alapvetően itt is a Fradinak drukkol, de nyilván nem bánkódik, ha Görbicz vezetésével nyer a Győr. Annak örül a legjobban, ha nyer a Fradi úgy, hogy Görbicz dobja a legtöbb gólt.

Volt már, hogy Anita 16 gólt lőtt a Fradinak. Kérdezték is mellettem a haverok, hogy mit csináltál előző nap az asszonnyal?

- mondta a közönséggel összekacsintva Vincze.

Ez az összekacsintós poénkodás többször is előkerült. Például azt is megtudhattuk, hogy Vinczének aktív pályafutása alatt a legfőbb kabalája az alsógatyája volt.

A fontos meccsekre mindig ugyanazt a rojtos alsónadrágot vette fel, és "minden lógott belőle, aminek lógnia kell" (összekacsintás). "Ráadásul az ember idővel terebélyesedik, kicsi lett a méret" (újabb összekacsintás, és itt már Szöllősi György is közbeszólt, hogy róla jutott eszébe a terebélyesedés). De az elkopott alsó persze megvan a mai napig.

A közönségből elhangzott az a kérdés is, hogy Görbicz és Vincze kisfia, Boldizsár focizni vagy kézizni fog, ha felnő. Vincze azt mondta, hogy folyamatosan tüntette el otthonról a kézilabdára utaló nyomokat. Egyszer azonban Görbicz elvitte a kézilabda pályára a kisfiút, és nagyon jól vezette a labdát, és lőtt kapura:

amit 4 évig építettem, pár nap alatt az asszony elcseszi

- mondta Vincze nevetve. Nyilván persze a gyerektől is függ, mit akar majd sportolni.

Ami a sport szempontjából még fontos, hogy Görbicz Anita a jövőjéről azt mondta: gondolkozott az edzőségen, de anyaként már nem szeretne sokat utazni. Vagyis ha abbahagyja az aktív pályafutását, nem edzőként dolgozna tovább, de szívesen foglalkozna gyerekekkel, és átadna nekik a tudását.