Kikapott görögöktől a férfi kosárlabda-válogatott

2019.08.09. 22:54

Kikapott a magyar férfi kosárlabda-válogatott 83-59-re a görögöktől felkészülési mérkőzésen, Krétán, tudósított az MTI. A görög csapatban játszott Giannis Antetokounmpo, az amerikai NBA sztárja, aki az amerikai sajtóban a "Greek Freak", vagyis a "görög rém" becenevet kapta. Az éremesélyes görög csapat majdnem végig vezetett a magyarokkal szemben, csak a második negyedet sikerült a csapatunknak megnyernie (részeredmények: 22–6, 21–22, 23–16, 17–15).

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese a folytatásban az iráni csapattal találkozik, majd Hamburgban (Németország, Lengyelország, Csehország) készülhet erős ellenfelekkel szemben az Európa-bajnoki selejtezőkre.

A magyar válogatott az Eb-selejtezőkön Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával került egy csoportba, amelyből az első három együttes kvalifikálja magát a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra.

A selejtezőben három kört rendeznek, jövőre kettőt - február 17-25., illetve november 23. és december 1. között -, míg a zárásra 2021. február 15-23. között kerül sor.