Mihály
2 °C
16 °C

Csúszik Berki Krisztián visszatérése

2019.09.03. 10:15

Berki Krisztián nem érzi 100 százalékosnak a gyakorlatát, így nem indul a hétvégi HunChallenge Torna Világkupán.

Az olimpiai világ- és Európa-bajnok lólengés-specialista a közelmúltban jelentette be, hogy sérülés miatti kényszerpihenő után a szombathelyi Világkupán tér vissza, majd az októberi világbajnokságon is elindul. Berki Krisztián a Világkupa sajtócsapatának elmondta, bár jól haladt a felkészüléssel, nem érzi tökéletesnek a gyakorlatát.

„Jelenleg 90 százalékos produkcióra vagyok képes, még egy pici hiányzik a tökéletes gyakorlathoz, és nem mindegy, hogyan térek vissza.

Pályafutásom alatt egyetlen egyszer döntöttem úgy, hogy hasonló felkészültséggel elindulok egy versenyen, és az elég megterhelő volt.

Most úgy határoztunk az edzőmmel, hogy folytatva az edzéseket, kihagyom a szombathelyi Világkupát, és a világbajnokságra összpontosítok”

– mondta Berki Krisztián.

A HunChallenge Torna Világkupát szeptember 6. és 8. között rendezik meg az Aréna Savariában. A világbajnokság októberben lesz, Stuttgartban.

Berki 2017-ben a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett legutóbb, akkor második lett, azóta bajlódik makacs sérülésével.