Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Arab és izraeli sportolót tüntet ki Fair Play-díjjal Kamuti Jenő

2019.10.22. 09:41

Fair Play-díjat vehet át Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke és két versenyző az Abu Dzabiban csütörtöktől szombatig tartó Grand Slam-verseny előtt. 

Az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs verseny szerdai gáláján sporttörténelmi tettek végrehajtóit díjazza Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Marius Vizer elérte azt, hogy a tavalyi versenyre az arab szervezők izraeli dzsúdósokat is meghívjanak. Ez korábban sohasem fordult elő, és ezért a sportdiplomáciai sikerért minden elismerés megilleti az IJF elnökét

- jelentette ki Kamuti Jenő, aki egy-egy arab és izraeli versenyzőt is Fair Play-díjjal tüntet ki azért, mert nem törődve a hagyományokkal, a politikai és vallási ellentétekkel, részt vettek a tornán. 

Kamuti Jenő
Kamuti Jenő
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az idei versenyen várhatóan 104 ország 603 versenyzője lép tatamira, köztük tíz magyar: Ungvári Miklós (73 kg), Szabó Frigyes (73), Ungvári Attila (81), Tóth Krisztián (90), Cirjenics Miklós (100), Ohát Zalán (100), Pupp Réka (52), Karakas Hedvig (57), Gercsák Szabina (70) és Szigetvári Mercédesz (+78). (MTI)