Megnyerte első meccsét a magyar vízilabda-válogatott a világliga csoportkörében

2019.11.12. 20:08

Sima győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában: Märcz Tamás együttese kedden a Komjádi Uszodában 14-6-ra verte az orosz csapatot - írja az MTI.

A most induló világliga csoportkörében a magyarok jól jártak, a legkönnyebb csoportba kerültek Franciaországgal és Oroszországgal. A korábbi évekkel ellentétben a csoportkört nem oda-visszavágós rendszerben játsszák, csupán 1-1 meccset játszanak a csapatok egymással, ezért fontos a mostani jó eredmény. Február 11-én a magyar csapat Franciaországban játszik majd idegenben.

A magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 3, Hosnyánszky, Vámos, Jansik Sz., Kovács G., Nagy Á. 2-2, Manhercz 1.

A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztek Szívós István olimpiai bajnokra, aki vasárnap, életének 72. évében hunyt el.

Kapcsolódó

Meghalt Szívós István olimpiai bajnok, korábbi Fradi-elnök

Az 1976-ban győztes vízilabda csapat tagja volt, édesapja is olimpiai bajnok. 71 évet élt.

A négy európai selejtezőcsoport győztese a másodikokkal csap majd össze a negyeddöntőben, a B jelű négyesben szereplő magyarok továbbjutásuk esetén az A csoportból Görögország, Olaszország és Grúzia  közül kapnak ellenfelet. A március 17-i, egymeccses negyeddöntők győztesei jutnak a június 23. és 28. között megrendezett  szuperdöntőbe. Ennek a mezőnyéhez további négy válogatott csatlakozik az interkontinentális selejtezőtornáról, melyet az Egyesült Államokban rendeznek április 28. és május 3. között.