Darts-vb: elképesztő ünneplést kapott a kiemeltet búcsúztató Sherrock

2019.12.21. 23:25

Fallon Sherrock volt az első nő a PDC darts világbajnokságok történetében, aki nyerni tudott. Meseszerű története szombat este folytatódott, amikor a 11. helyen kiemelt osztrák Mansur Suljovicon is átlépett a második körben.

A 25 éves angol nő olyan biztos kézzel fejezte be a legeket, hogy élmény volt nézni a játékát. A közönség rokonszenvét az első pillanattól élvezte, és Suljovicra nem is hatott jól ez az állapot. Indokolatlanul sokszor vétett szektorhibát - az angol közvetítésben gyakorta elhangzott, hogy pánikban van -, így nem tudta tartani a lépést riválisával.

Suljovic ugyan összességében jobb átlagot ért el (92.31), de a fontos pillanatokban Sherrock (90.67-es volt az átlaga) egyértelműen uralta a találkozót. Végül 3-1 lett a meccs a vége, Sherrock utolsó dobása a bullba ment, úgy zárta le a meccset. (2:30-tól a videón).

Sherrock megállíthatatlan

Percekig lelkesen ünnepelték őt a szurkolók a londoni helyszínen. A következő riválisa a szintén angol Chris Dobey lesz, akit a 22. helyen emeltek ki. Nem elképzelhetetlen, hogy egy újabb kört megy december 27-én.