Tibor
2 °C
8 °C

Budapestre jön a FIFA elnöke, az újságírók kongresszusára

2020.01.28. 11:24

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is részt vesz a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) éves kongresszusán, amelyet jövő hét elején Budapesten rendeznek.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, az AIPS európai szekciójának alelnöke, a szervezőbizottság társelnöke az MTI-nek kedden elmondta, a gála helyszínén, a Grand Hotel Budapestben tartanak pódiumbeszélgetést jövő hétfőn. Az eseményen részt vesz a nagy nemzetközi szövetségek képviselői közül Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség első embere, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség vezetője is.

Az AIPS 83. alkalommal rendezi meg kongresszusát, Magyarország 1965, 1992 és 1999 után negyedszer lesz házigazdája az eseménynek, amelyre 110 országból 310 vendég érkezik Budapestre.

A hétfő esti gálán második alkalommal adják át az AIPS médiadíjait, 11 kategóriában hirdetnek győzteseket, akiknek személyéről egy tíztagú szakmai zsűri Budapesten hozza meg a végső döntést. Emellett az MSÚSZ díjazni fogja a legjobban szerepelt magyar pályázatokat is, valamint itt veszi át díját az AIPS által az év európai női sportolójának választott háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, illetve átadják a legjobb magyar sajtós központnak járó elismerést is.

A nők sportban betöltött szerepéről tartanak majd panelbeszélgetést Babos Tímeával, valamint Polgár Zsófia vezetésével bemutatkozik a budapesti sakkolimpiai pályázat is.

A díjátadót itthon a Sport 1 televízió, világszerte az AIPS több online médiafelülete és több televíziótársaság közvetíti élőben. A műsorvezető Jonathan Edwards brit olimpiai bajnok atléta és Csisztu Zsuzsa sportújságíró, volt tornász olimpikon lesz. Részt vesz az ünnepségen Szabó Tünde sportárt felelős államtitkár, Csányi Sándor MLSZ-elnök és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is.