5-0-ra rombolta le a Barcelona a Leganés csapatát a Király-kupában

2020.01.30. 21:56 Módosítva: 2020.01.30. 23:15

Nem volt mostanában túl könnyű a Barcelonának, így kaptak a lehetőségen, amikor a Leganés ellen otthon játszott a csapat. A sokgólos, bravúrokkal gazdagon megtűzdelt mérkőzés szinte garantált volt, és rá is fért Messiékre ez a kis önbizalomnövelő meccs az ifjú csapattal. 

A katalán géniusz, Quique Setién bravúros kezdőcsapatot küldött a pályára, sokak szerint talán az eddigi legerősebbet, így a tiki-taka, ami szinte védjegye a mesternek, elképesztő iramban ment végig. A pazar meccs óriási helyzetekkel volt teletűzdelve, amit a felajzott játékosok ki is használtak, és gólra is váltották egyiket-másikat. Az első félidő magas, 74 százalékos hazai labdabirtoklása is sokat elárul, hogy hiába volt pár veszélyes kontra a Leganés részéről, a meccs első 45 percét a Barca uralta.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a második félidő is barcelonai fölénnyel kezdődött, és egy kissé szerencsés, de annál megsemmisítőbb góllal Messi eldöntötte a mérkőzést. Ezután kényelmes passzolgatás volt jellemző a katalánok részéről, miközben a csereként beálló Arthur is eredményes volt, hogy utána Messi a 89. percben egy ötödik góllal végleg megsemmisítse az amúgy is lebombázott ellenfelet. 

A mérkőzés végén pedig megünnepelték Messi 500. győzelmét a Barcelona színeiben.