Néhány napon belül kiderülhet, mi lesz a tokiói olimpia sorsa

2020.03.21. 20:19

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint hamarosan nyilvánvaló lesz, hogy meg tudják-e tartani az eredeti időpontban a tokiói nyári olimpiai játékokat vagy elhalasztják. Az utóbbi napokban több versenyző, szövetség és szervezet az olimpia elhalasztása mellett foglalt állást. 

Nem kell mindenáron ragaszkodni a játékok megrendezéséhez, főleg, ha a sportolók egészsége veszélyben van

-írta Coe közleményében, amelyben arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos, hogy mindenki fair körülmények között tudjon készülni, utalva arra hogy vannak országok, ahol a sportolók jelenleg nem tudnak megfelelően edzeni az év fő versenyére.

Az ügyben Donald Trump is megszólalt, a sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ennek a döntésnek a meghozatala a japán kormány feladata. Méltatta az építkezéseket, és hogy minden elkészült nem hogy időre, már jóval idő előtt, és a költségvetést sem lépték át. Az amerikai elnök szerint nagyon hamar ki fog derülni, hogy mi lesz az olimpia sorsa, és ő nem akarja befolyásolni a japánok döntését. 

 A NOB és a szervezőbizottság egyelőre kitart eredeti terve mellett, amely szerint az olimpia július 24. és augusztus 9. között lesz Tokióban. Korábban még soha nem halasztották el az olimpiát.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!