16:00, December 09.
Horvátország 2
Brazília 1
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09. ÉLŐ
Hollandia 0
Argentína 1

Kanada nem küld sportolókat a 2020-as olimpiára

GettyImages-586227840
2020.03.23. 05:14

Kanada nem küld sportolókat a 2020-as tokiói olimpiára a koronavírussal kapcsolatos kockázatokra hivatkozva, jelentette be a CNN tudósítása szerint a kanadai olimpiai bizottság és a kanadai paralimpiai bizottság. 

A két szervezet egyúttal a játékok egy évvel való halasztását szorgalmazza, és hozzáteszik, hogy a döntésüket támogatták a sportági bizottságaik, nemzeti sportszövetségeik és a kanadai kormány is. 

"Miközben elismerjük, mennyire összetett dolog a halasztás, semmi sem fontosabb, mint a világ és a sportolóink egészsége és biztonsága. Ez nem csak az atlétáink egészségéről szól. Ez a közegészségről szól", áll a két kanadai olimpiai bizottság közös közleményében.

Hozzáteszik, hogy a koronavírus-fenyegetettség és a kockázatok egy nem biztonságos környezetet teremt a sportolóknak, a családjaiknak és a szélesebb kanadai közösségnek. "Egy globális egészségügyi krízisben vagyunk, ami sokkal fontosabb, mint a sport", közölték órákkal azután, hogy a NOB bejelentette: jelenleg nincs napirenden a halasztás, de 4 héten belül döntenek majd.

(Borítókép: Kanada sportolói a 2016-os riói olimpia nyitó ceremóniáján 2016. augusztus 5-én. Fotó: Paul Gilham / Getty Images)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Hírek