A Vasas elnöke úgy készül, vége a jólétnek a sportban

2020.04.03. 08:46

A 24 szakosztályt működtető sportklub, a Vasas elnöke, Markovits László azt nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának, hogy türelemre és empátiára van most szükség, ezzel tudja a magyar sport meghálálni az elmúlt évtized különleges bánásmódját.

Az 50 éves szakember alapvetően optimistán tekint a jövőbe, de nagy valószínűséggel az elmúlt tíz évben megszokott általános jólétnek vége szakad a magyar sportban.

"Elképesztő magasságokba emelkedtek a csapatsportágak költségvetései Magyarországon, ez egy mesterségesen fenntartott világ volt, amelyet biztosan nagyon érzékenyen érint majd az előttünk álló nehezebb gazdasági helyzet. Hozzáteszem, ennek lehet pozitív hozadéka is, hiszen újra kiegyensúlyozottabbá válhat a verseny, és emellett nagyobb szerepet kaphatnak az olyan, általunk is preferált értékek, mint a klubhűség, a közösség, a tervezhetőség, vagy a magyar fiatalok szerepeltetése" - állapította meg az egykori teniszező.

A Vasas azzal számol, hogy kevesebb jut infrastruktúra-fejlesztésre, de abban is reménykedik, hogy nem jön vissza a rendszerváltás utáni helyzet.

 

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron a Vasas színeiben érte el sikereit, Markovits biztosította, hogy a klub maximálisan mellette áll a felkészülés alatt. Az olimpia időpontját egy évvel elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Ez a halasztás Szász-Kovács Emesének jól jött, a birkózó Sastin Mariannának kevésbé.  • Hírek
  • Hitelkártya