A Mezőkövesd leszorult a dobogóról, Európába tart a Puskás

2020.06.24. 19:16
A kiesés ellen menekülő csapatok közül a Debrecen és a Paks győzött, a Kisvárda döntetlent játszott az NB I. utolsóelőtti fordulójának szerdai játéknapján. A Mezőkövesd leszorult a dobogóról.

 Mezőkövesd–Debrecen 0-1

A bennmaradásért küzdő DVSC 1-0-ra győzött a bronzért és így az európai kupaindulásért hajtó Mezőkövesd ellen. A mindent eldöntő gólt a 89. percben Haruna Garba szerezte. A Mezőkövesd pedig lépéshátrányba került az európai kupaindulásért folyó harcban a Puskással szemben, a Debrecen pedig a saját kezébe vette a sorsát, a bentmaradáshoz az utolsó fordulóban odahaza a Paksot kell megvernie.

Kuttor Attila, a hazaiak edzője a meccs után ritkán látható módon fakadt ki a játékvezető ítéletei ellen, az ügynek bizonyára lesz még folytatása.

Kisvárda–Puskás 1-1

A Kisvárda egy 11-est kihagyott ugyan, de a 85. percben úgy tűnt, hogy megnyeri a mérkőzést, amikor a kapu előtt ide-oda pattogó labdát a brazil Sassá lőtte a hálóba. Ha így marad, a Kisvárdának tét nélküli lett volna az utolsó forduló, de nem maradt így. A 95. percben Thomas Meissner egy hasonló góllal egyenlített. Ez azt jelentette, hogy a Puskás a harmadik helyért, és így az európai kupaindulásért folytatott harcban egy ponttal vezet a Mezőkövesd előtt, a Kisvárda pedig az utolsó fordulóban is a bentmaradásért játszik.

Budapest Honvéd–Kaposvár 4-2

Tét nélküli meccsen szórakoztatta hat góllal a közönséget a már kiesett Kaposvár, és az ötödik helyért harcoló Honvéd. A hazaiaknál Gazdag két gólt szerzett, és betalált Hidi és Kukoc is. A kaposváriak góljait Bévárdi és Balázs szerezte. A Honvéd harmadik gólja az egész bajnokság egyik legszebbje volt, az emelés Gazdag nevéhez fűződik. A videón előbb Hidi gólját láthatják, majd jön az a bizonyos Gazdag-gól.

Paks–Diósgyőr 4-2

A Paks a kiesés ellen harcol, a Diósgyőr bennmaradása már fordulókkal ezelőtt eldőlt. Az más kérdés, hogy az utolsó öt meccsükön csupán egy pontot szereztek a vendégek. Kettejük összecsapásán a nap második 4-2-es hazai győzelme született meg. Gólszerzők: Windecker (2), Gévay, Hahn, illetve Iszlai (11-esből), Molnár. A Paksnak az utolsó fordulóban egy döntetlen is elég a bentmaradáshoz a Debrecen elleni kiesési rangadón. Alább a meccs és Windecker első gólja.

A Paks, a Debrecen, a Kisvárda és az Újpest is kieshet még. Az utolsó forduló párosítása: Zalaegerszeg–Fehérvár, Debrecen–Paks, Diósgyőr–Kisvárda, Újpest–Kaposvár, FTC–Mezőkövesd, Puskás–Budapest Honvéd.

A bajnokság állása az utolsó forduló előtt:

  1. FTC 73
  2. Fehérvár 62
  3. Puskás 51
  4. Mezőkövesd 50
  5. Honvéd 44
  6. Zalaegerszeg 42
  7. Diósgyőr 41
  8. Újpest 40
  9. Paks 40
  10. Kisvárda 39
  11. Debrecen 38
  12. Kaposvár 14