Adalbert
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A vb-rekord után a vb-cím is megvan O'Sullivannek, hatodszor a sznúker királya

2020.08.17. 09:06

Ronnie O'Sullivan hatodik sznúker-világbajnoki címét szerezte meg, mivel a döntőben 18-8-ra legyőzte vasárnap a szintén angol Kyren Wilsont a sheffieldi Crucible Színházban. A 44 éves játékos – aki sikeréért 500 ezer fontot (190 millió forint) kapott – ezzel utolérte az örökrangsor második helyén a legendás Steve Davist és Ray Reardont, és már csak egy vb-győzelemre van a hét vb-címmel éllovas Stephen Hendrytől.

O'Sullivan a nyitófordulóban vb-rekordot döntött azzal, hogy mindössze 108 perc alatt 10-1-re verte a selejtezőből főtáblára jutott thaiföldi Thepchaiya Un-Nooh-t, ezzel 41 percet faragott a korábbi csúcson.

A Rakétának becézett angol sztár tavaly óriási meglepetésre kikapott a világbajnokság történetének első amatőr játékosától, James Cahilltől.

Az eredetileg áprilisra tervezett vb a koronavírus-járvány miatt csak július 31-én rajtolt. Az első napon még korlátozott számban beengedtek nézőket, aztán a brit szigorítások következményeként a második naptól zárt kapuk mögött zajlott az esemény. A kormány azonban pénteken ismét engedélyezte a nézők beengedését a kiválasztott teszteseményekre, így a döntőt mintegy háromszázan látták a helyszínen. (MTI)