Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Szegedi kajak-kenu világkupa: 6 arany, 6 ezüst, 3 bronz

2020.09.27. 13:55

Érmeket szereztek vasárnap is a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán. 

A fiatal Adolf Balázs és Fejes Dániel kenus duója remek versenyzéssel lett második C-2 1000 méteren. 

Bár az úgynevezett svéd stílusban, azaz egy oldalon, a jobbon lapátoló kettős beragadt kicsit a rajtnál, ám a hajrában csak az orosz párost nem sikerült megelőzni.

A magyar kettős szereplése jó előjel a jövő évi, szegedi olimpiai pótkvalifikációs viadalra. Férfi kenuban Magyarországnak még egyetlen kvótája sincs a tokiói játékokra.

Birkás Balazs bronzérmes a Világkupán 🥉🇭🇺👏👏 ✅Birkás Balázs férfi kajak egyesben bronzérmes lett 500 méteren a Maty-éren...

Posted by Szegedi Vízisport Egyesület on Saturday, September 26, 2020

A 33 ország több mint 400 sportolójával megrendezett versenyen Lucz Anna és Kiss Blanka pedig  sprintszámban, K-2 200 méteren csapott másodikként a célba. A kajakpáros, tavaly ugyanitt bronzérmes lett a világbajnokságon. A győzelmet itt is egy orosz kettős szerezte meg.

A vegyes párosok viadalai újabb magyar érmeket hoztak. Az újdonságnak számító 200 méteres számokban a kajakosoknál aranyérmet szerezett a Lucz Anna és Csizmadia Kolos kettes (Kiss Blanka és Apagyi Levente negyedik lett), míg a kenusoknál Molnár Csenge és Hajdu Jonatán másodikként ért célba (Kisbán Zsófia és Fekete Ádám hatodikként zárt).

A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak, valamint további egy-egy második és harmadik helyet szereztek a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán. A magyar csapat összesen 15 éremmel, 6 arannyal, 6 ezüsttel és 3 bronzzal zárta a vasárnap véget ért viadalt.  

      • Eladnék
  • Hírek