Sastin Marianna kihagyja a birkózó-vb-t

2020.09.30. 13:50
A tokiói olimpiára készülő Sastin Marianna a másfél hete rendezett országos bajnokságon nem indult, és a decemberre kiírt szerbiai világbajnokságon sem fog szerepelni – írja az MTI.

A Vasas vb-győztes sportolója az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy az ob-n azért nem tudott birkózni, mert júliusban műtötték a vállát, s még nincs megfelelő állapotban. A technikai edzéseket és a súlyzózást is csak most kezdhette el.

A világbajnoki szereplését egyrészt a műtött válla, másrészt a koronavírus-járvány miatt sem szeretné erőltetni.

Nem félek a vírustól, de ha elkapom, az két hét karantén, ha tünetem is lesz, akkor pedig még 4-6 hétig nem edzhetnék, márpedig egy olimpiai felkészülésből két hónapot kihagyni luxus

– érvelt a magyar birkózósport eddigi egyetlen női vb-győztese, aki egyelőre a tokiói magyar kvótások között is az egyedüli női versenyző.

Sastin azt is elmondta, hogy még sok a bizonytalanság, nem tudni, mikor milyen versenyeket rendeznek meg, jelen állás szerint viszont azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a februári Európa-bajnokság lehet az első komoly versenye, persze csak akkor, ha megrendezik.

A Nemzetközi Birkózószövetség az olimpia halasztása miatt döntött úgy korábban, hogy szervez egy minden fogásnemet és súlycsoportot érintő világbajnokságot az idén, s egyelőre úgy számol, hogy december 12. és 20. között Belgrádban csapnak majd össze a világ legjobbjai egymással.