Visszatér Amerikába a magyar válogatott Németh Krisztián

2020.10.05. 22:26
A Columbus Crew-ba igazolt a 31 éves támadó.

Visszatér Németh Krisztián az észak-amerikai profi labdarúgóligába (MLS), és a Columbus Crew-t fogja erősíteni. Az Ohio állambeli klub a honlapján jelentette be a 31 éves csatár szerződtetését, kiemelve, hogy Németh korábban is játszott az MLS-ben, a Sporting Kansas City és a New England Revolutions játékosa volt.

A koronavírus-járvány miatt, mindössze 45 percet játszott a dunaszerdahelyi DAC színeiben, ahová februárban igazolt. A klub nem hosszabbította meg a 37-szeres válogatott szerződését.

Úgy tűnik, hogy ez a történet még nem volt kerek, van még feladatom Amerikában

– mondta Németh Krisztián az F-Group menedzseriroda honlapján.

Kiemelte, jó érzés számára, hogy a jelenleg listavezető Columbus hisz benne. Emlékeztetett, nem új keletű a kapcsolat közte és a Columbus között, hiszen már tavaly megkereste őt a klub vezetőedzője, Caleb Porter.

Sokat beszélgettünk, de végül nem jött össze az átigazolás. Azóta sem szakadt meg közöttünk a kapcsolat, és néhány hete újra élesedni kezdett a lehetőség. Számomra döntő, hogy olyan edző keze alatt dolgozzak, aki teljes mellszélességgel támogat. Büszke vagyok rá, hogy Amerikában sikerült nevet szereznem

– nyilatkozta a labdarúgó.