Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Tokiói olimpia: Covid-központ is lesz

2020.10.19. 06:16

A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia sportolói falujában lesz majd lehetőség elkülöníteni és kezelni azokat a versenyzőket és edzőket, akik gyaníthatóan vagy bizonyítottan megfertőződtek a koronavírussal – írta a távirati iroda a Kyodo hírügynökségre hivatkozva.
A szervezők, a tervek szerint, olyan orvosi központot is kialakítanak majd az olimpiai faluban, amely ezt a speciális helyzetet képesek lesznek kezelni. A japán hírügynökség belső informátorra hivatkozva arról is írt, hogy Covid-19 tesztelésére alkalmas központ is helyet kap majd a faluban, és felállítanak egy olyan egységet, amely a koronavírussal összefüggő információkat, adatokat kezeli. 

Kapcsolódó

Csökkenti a NOB a tokiói olimpia költségvetését

Annak érdekében, hogy ne kelljen korlátozni a versenyszámok mennyiségét.

Az elképzelésekről egyelőre még az a munkacsoport egyeztet, amelyben a japán kormány, a tokiói városvezetés, valamint az olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának képviselői igyekeznek kialakítani a lehetséges forgatókönyveket. A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg Tokióban.