Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Diego Maradona még mindig maródi

2020.11.06. 19:03

Elvonási tünetek miatt egyelőre nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát, az argentinok legendás futballistáját. Személyi orvosa, Leopoldo Luque azt mondta: az elvonási tünetek miatt zavaros időszakai vannak Maradonának, és nyugtatókat kap, hogy megkönnyítsék számára a tisztulási folyamatot. Másik orvosa, Alfredo Cahe kijelentette, Maradonának gyógykezelésre van szüksége, hogy abbahagyja az alkoholfogyasztást, mert az egész családja egyetért abban, hogy jelenleg kezelhetetlen. Problémái vannak a májával, a szívével és az érrendszerével – írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendás csatára 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küzd, már többször vívott csatát az alkohol- és drogfüggőséggel a nyilvánosság előtt.

A 60 éves Maradona depresszió miatt került be egy magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Hétfőn azt közölték, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben, és bármikor elhagyhatja a kórházat, ám kedden koponyaűri vérzés miatt meg kellett operálni. Eleinte úgy tűnt, csütörtökön hazamehet.