Megvan a magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolya vb-re

D  YT20200126003
2021.02.15. 19:14
A magyar szakvezetés hétfőn kijelölte a március elején sorra kerülő rövidpályás-gyorskorcsolya világbajnokságra utazó tízfős csapatot.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a férfiaknál a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex és az amerikai születésű Krueger John-Henry, míg a nőknél Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka és a mindössze 16 éves Somodi Maja utazhat a hollandiai Dordrechtbe.

A csapat összeállítása a múlt héten rendezett tesztek eredményei, az edzésen mutatott teljesítmények és az edző stáb szakmai véleménye alapján alakult ki.

Nincs még világbajnoki formában, viszont még van három hetünk, hogy annak közelébe kerüljön. A többhetes leállás senkinek sem jön jól, neki sem tett jót, de speciális helyzetben vagyunk hónapok óta, hiszen rajtunk kívülálló körülmények is beleszólnak a felkészülésbe

– mondta Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere Jászapáti Petra indulása kapcsán, aki a januári Európa-bajnokságon azért nem indult, mert éppen előtte fertőződött meg a koronavírussal.

A március 5. és 7. között esedékes vb-n olyan sportági nagyhatalomnak számító ázsiai országok nem indulnak, mint Kína, Japán, vagy éppen a Koreai Köztársaság.

A női váltó éppen a visszalépések miatt állhat majd rajthoz. Az még nem dőlt el, hogy a férfiaknál az eredeti kettő helyett három magyar egyéni versenyző indulhat-e, a nőknél ketten szerepelhetnek majd.

(Borítókép: Illyés Tibor/MTI)