Rotterdam: elődöntőben Fucsovics Márton

2021.03.06. 11:23

Fucsovics Márton elődöntőbe jutott az 1,12 millió euró, azaz mintegy 404 millió forint összdíjazású rotterdami tenisztornán. A világranglista 59. helyezettje 6:4, 6:3-ra győzte le az amerikai Tommy Pault. Ahogyan csütörtökön a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen, úgy ezúttal is szinte minden hosszú labdamenetet és játékot Fucsovics nyert meg. A győzelmet 102 perc alatt szerezte meg, írta az MTI.

Kapcsolódó

Fucsovics Márton csodálatos győzelme az olimpiai bajnok ellen

A magyar teniszező az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában bombameglepetésre legyőzte a GS-győztes ellenfelét.

Fucsovics első alkalommal jutott elődöntőbe ATP 500-as kategóriájú tornán.

„Pályafutásom során előfordult már néhányszor, hogy későn kezdtem, sokkal jobb, mint délelőtt játszani” – mondta Fucsovics az MTI-nek, hozzátéve, hogy nem zavarja a késői kezdés, a lényeg, hogy nyerjen.

Paulról kijelentette, jó játékos, de a pénteki mérkőzésen sikerült stabilabban játszania riválisánál. „Azt hiszem, kicsit előrébb járok nála tenisztudást illetően, nagyjából annyival, amennyivel idősebb, tapasztaltabb vagyok” – jelentette ki a magyar éljátékos.

Az MTI kérdésére kiemelte, mentálisan rendben van, ha ront, akkor is igyekszik a következő pontra összpontosítani.

Következő ellenfele pedig 19.30 órától a horvát Borna Coric lesz, akivel eddig háromszor találkozott, és mindháromszor kikapott tőle. Ennek kapcsán a nyíregyházi teniszező úgy fogalmazott, a találkozóig masszázs és rövid átmozgatás szerepel a programjában, és igyekszik nem rástresszelni az elődöntőre.