A birkózó szövetségnek Budapest a kedvenc városa

000 Mvd6563466
2021.03.17. 12:10
Budapest a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) kedvenc városa Nenad Lalovics elnök szerint.

„Az országuk megérdemli, hogy ennyiszer választottuk házigazdának. De nemcsak a három világbajnokságról van szó, hanem utánpótlás tornákról és a többi egyéb eseményről is. A magyar szövetség és a kormányuk sokat áldoz a sportágunkért, és azt is örömmel látjuk, hogy a magyar emberek mennyire szeretik a sportokat. A választásunk a tiszteletünk jele, amit a magyar rendezés és a magyar birkózás iránt érzünk” – fogalmazott az M4 Sport Sporthíradójában a szerb sportvezető arra reagálva, hogy az elmúlt hét világbajnokságból hármat a magyar fővárosban rendeztek.

Lalovics, aki a budapesti BOK Csarnokban csütörtökön rajtoló olimpiai kvalifikációs verseny kapcsán érkezett Magyarországra, kijelentette, biztosan megrendezik a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokat.

A birkózást tekintve pedig úgy fogalmazott, nagyon optimista azzal kapcsolatban, hogy minden kvótát ki tudnak osztani, így a szőnyegen dől majd el a csata, ami a legfontosabb a sportolók számára.

Az a kérdés, hogy ha lehetnek nézők, akkor a létesítmények befogadóképességének hány százalékát engedélyezzék. Azt azonban el kell mondanom, hogy végső döntésről április előtt nem lehet beszélni. Látnunk kell a fényt az alagút végén, amit a vakcina hozhat meg, vagy a különböző szabályozások. Jelenleg Magyarország is rosszabb számokat produkál fertőzöttség terén, de biztos vagyok benne, hogy a vakcina segítségével és a szigorításokkal megállítható a vírus. Magyarország néhány hónap múlva megszabadulhat a járványtól

– mondta Lalovics, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának is tagja.

Az európai birkózók számára kiírt olimpiai kvalifikációs versenyen a három szakág hat-hat súlycsoportjában a döntősök váltják meg repülőjegyüket a japán fővárosba, a lemaradóknak pedig egyetlen esélyük marad, májusban a szófiai világkvalifikációs verseny. A magyar csapatot, amely jelenleg négy kvótával rendelkezik, 13 birkózó alkotja.

(Borítókép: Fabrice Coffrini/AFP)

(MTI)  • Hírek
  • Személyi kölcsön