Bernát, Felícia
EUR 384,29 Ft
USD 363,78 Ft
7 °C
31 °C

Kokót új munkája Svájcba szólítja

2021.04.08. 06:44

Az 1996-os atlantai olimpia bokszbajnoka a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség főtitkári tisztét fogja betölteni az alpesi államban. Az egykori élsportoló örül a felkérésnek, de elárulta, hogy elsőre nemet mondott.

Novemberben még csak provizórikusan beszéltünk a főtitkári pozícióról Umar Kremljovval, akit decemberben meg is választottak a szövetség elnökének. Ekkor már konkrétumként merült fel ez a pozíció, hogy tudnám-e vállalni. Nagyon rövid volt a határidő, szerdán megkérdezett, és pénteken már választ kellett adnom. Először nemet mondtam, hiszen ilyen rövid határidővel nem tud az ember egy ekkora döntést csak úgy meghozni. Aztán januárban újra megkeresett, ideutazott, és ismét feltette a kérdést. Majd februárban is. Végül annyira közeledtek az álláspontjaink, sőt olyan is akadt, amire azt mondta, igen, ez jó meglátás, hogy végül február közepén beadtam a pályázatomat. A két befutó pályázat közül végül engem választottak 15–3 arányban

– árulta el a Sláger Rádió reggeli műsorában Kokó, akinek a székhelyét át kell majd tennie Svájcba, a nemzetközi szövetség központjába.

Kovács István azt is elmondta, hogy feleségével és hároméves gyermekükkel komoly kihívás elé állítja őket az új élethelyzet. Végleges svájci letelepedést azonban nem terveznek, és a járványhelyzetet követően abban bíznak, hogy repülővel akár egy-egy hétvégére is haza tudnak ugrani, ha a munkaterhek megengedik.

 Magyarországon születtem, itt is fogok meghalni

– mondta a műsorban az egykori sportoló a Blikk beszámolója szerint.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás