Mihály
2 °C
16 °C

A DVTK 300 milliós anyagi segítséget kap

2021.04.19. 20:54

Háromszáz millió forint kormányzati támogatást kap a DVTK – jelentette be a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke. Deutsch Tamás hétfőn Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével írta alá a támogatási szerződést – írta az MTI.

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást ad 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kiegyenlítésére.

Kapcsolódó

Újabb 250 millió forint támogatást kapnak a sportegyesületeknek

419 sportszervezet részesült támogatásban, átlagosan csaknem 600 ezer forint értékben.

Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet: egyrészt a DVTK vidéki nagyegyesületként részesül anyagi segítségben. A Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatást kap.

A SOSZ közleménye szerint Deutsch azt mondta: a programon keresztül a pandémia miatt idén nyárra halasztott olimpiára és paralimpiára indulási jogot szerzett sportolók minél nyugodtabb, jobb felkészülését is segítik. Sántha Gergely, a DVTK elnöke hangsúlyozta: a tavalyi év nagyon hátrányosan érintette a sportot, éppen ezért ez egy roppant fontos és hasznos támogatás.