Nem modellek, olimpikonok!

2021.07.23. 05:56

Ma kezdődik az ötkarikás játékok történetében a legnyögvenyelősebb olimpia. Most tekintsünk el a nehézségektől, és örüljünk annak, hogy legalább megrendezik. A sportünnep egyik fő erénye, hogy még azokat is a tévéképernyő elé ülteti, akik nem különösebben rajonganak a sportért. A titok talán az, hogy vitális embereket nézni sportolás közben, pláne, ha még szépek is, öröm. Összeszedtük azt az öt hölgyet, akikre sportteljesítményükön túl stílusuk és/vagy természetes megjelenésük miatt is érdemes odafigyelni. Először lássuk a női mezőnyt; később a férfiakkal sem leszünk adósok.

1. Jakabos Zsuzsanna: 32 éves magyar úszó, aki modellként is rendre feltűnik a magazinokban. Jakabos ugyan kint lesz az olimpián, de Hosszú Katinka kortársának – azért az ő személye is mutatja – nem könnyű lenni. Jakabosnak most sem lesz egyéni száma, váltóban tud majd csak rajthoz állni. Noha az eredménye meglenne hozzá, Hosszú Katinkát nevezte a Magyar Úszószövetség 200 méter pillangón. Az eset emlékeztet a riói olimpiára: 2016-ban Jakabosnak Hosszú javára ekkor ugyanis szintén vissza kellett lépnie. 

2. Alica Schmidt: 22 éves, atléta, a német olimpiai csapat váltófutója. Szeret pózolni, de inkább ő választja meg, hogy hol. A Playboy megkeresését például visszautasította, de saját Instagram-oldalán előszeretettel publikál fotókat előnyös önmagáról. Száma a 400 méteres síkfutás. Alica nemcsak a futásban jeleskedik, de humora is van. Egy YouTube-videóban kihívta a Borussia Dortmund rutinos hátvédjét, Mats Hummelst, akit simán legyorsult a futóversenyen, úgyhogy az olimpián is reszkethet minden ellenfele. Schmidtet a női 4×400-as váltóban, illetve – a tokiói olimpián első ízben jelentkező – 4x400 méteres vegyes váltóban érdemes majd figyelni.

3. Letitia Bufoni: 28 évesen ő Brazília gördeszkalegendája, akinek miután első ízben szerepel a gördeszkázás az olimpia programján, ott a helye. Egyébként már többször megnyerte az X Gamest, amit az extrém sportolók világbajnokságának is szoktak nevezni, tehát nem az esélytelenek nyugalma az övé ezen az olimpián.

Deszkatudása mellett Bufoni social médiás aktivitása is figyelemre méltó, előszeretettel szórakoztatja Instagram-közönségét látványos videókkal. Az egyik kedvencünk az a gördeszkával indított csobbanás, amit egy jó kis hátas követ. Pár műugróleckét az ötkarikás játékokon valakitől azért vehetne.

4. Alix Klineman: 31 éves amerikai strandröplabdázó. Alix strandröplabdás párjával együtt, a 39 éves April Ross-szal, aki a 2016-os riói olimpián bronzérmet szerzett, simán aranyesélyesek. Alix teremröplabdásként kezdte pályafutását, a termet 2017-ben cserélte homokos pályára, és a sokkal cudarabb körülmények ellenére itt is meg tudta mutatni, hogy tűző nap, illetve süppedős homok ide vagy oda, itt is a legjobbak között a helye.

5. Stephanie Gilmore: a 33 éves ausztrál hölgy hétszeres szörfvilágbajnok, és örülhet, hogy még aktív időszakában van lehetősége kijutni az olimpiára. Ez az első alkalom ugyanis, amikor a szörf szerepel az ötkarikás játékok kínálatában. A hullámlovasok versenyére a Tokiótól 100 kilométerre lévő Tsurigasaki strandon kerül sor. Gilmore valószínű, hogy az első olimpiáján érmet szerez, tehetségét mutatja ugyanis az a nem elhanyagolható tény, hogy legelső versenyszezonjában világbajnokságot nyert. Ami az életkörülményeit ismerve nem csoda: szörfparadicsomba született, 10 évesen állt először deszkára, azóta pedig a sikerek terén nem nagyon van megállás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport