Medencében a női pólóválogatott, Berecz Zsombor újra vízre száll

polo
2021.07.31. 17:37
Az olimpia kilencedik napján is több honfitársunknak szurkolhatunk a tokiói nyári játékokon: a női vízilabda-válogatott utolsó csoportmeccsét játssza, a vitorlázó Berecz Zsomborra a 9. és a 10. futam vár, de több atlétánk is bemutatkozik.

Női pólóválogatottunk magyar idő szerint reggel 7-kor csap össze Kínával a B csoport utolsó körében. Bíró Attila együttese az Egyesült Államok mögött jelenleg a második helyen áll, és még veretlen az olimpián: az oroszok elleni döntetlent követően a címvédő USA-t és Japánt is legyőzte.

Berecz Zsombor a harmadik helyről várhatja a kilencedik és a tizedik futamot a vitorlázók finn dingi versenyében, a Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina összeállítású női asztalitenisz-válogatott pedig a nyolcaddöntőben Japánnal találkozik.

Atlétikában is több magyarért szoríthatunk: a kalapácsvető Gyurátz Réka és a távolugró Nguyen Anasztázia a selejtezőben lesz érdekelt, a női 3000 méteres akadályfutás előfutamaiban pedig Kácser Zita és Tóth Lili Anna, míg Kozák Luca 100 méter gáton elődöntőzik majd.

Atlétika

2.00: Gyurátz Réka (női kalapácsvetés) – selejtező
2.50: Nguyen Anasztázia (női távolugrás) – selejtező
2.55: Kácser Zita (női 3000 m akadályfutás) – előfutam
3.10: Tóth Lili Anna (női 3000 m akadályfutás) – előfutam
5.45: Kozák Luca (női 100 m gát) – elődöntő

Asztalitenisz

magyar női válogatott (Fazekas Mária, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina), csapatverseny – nyolcaddöntő

12.30: Magyarország–Japán

Vitorlázás

8.05: Berecz Zsombor (finn dingi) – 9–10. futam

Vízilabda, nők

B csoport

7.00: Magyarország–Kína

(Borítókép: Illyés Tibor / AFP)  • Hírek
  • Megtakarítás