Tenisz

K EPA20210705141
2021.07.22. 10:50 Módosítva: 2021.07.23. 10:50

A tenisz egy tipikusan olyan sportág, amelynél az olimpia másodlagos. Vannak sokkal fontosabb versenyek is az ötkarikás játékoknál, mint például a négy Grand Slam-torna. Többek között emiatt is rengeteg világklasszis teniszező is visszamondta a szereplést mind a nőknél, mind a férfi mezőnyben. Elég csak megemlíteni a hölgyeknél Serena Williamset, a férfiaknál meg Rafael Nadalt, Roger Federert vagy Dominick Thiemet, akik egytől egyig lemondták az ötkarikás szereplést.

Teniszből férfi és női egyéni, férfi és női páros, valamint harmadik alkalommal ismét vegyes páros versenyszámot is rendeznek az olimpián.

Fucsovics Márton wimbledoni teljesítményéhez hasonlóan nagy győzelmeket arathat már csak a csonka mezőny miatt is, így a nyíregyházi születésű, világranglista 38. teniszező nagy reményekkel vág neki a tokiói kalandnak – amelyet a londoni viadalon elődöntős, és többek között Roger Federert is legyőző Hubert Hurkacz lesz az ellenfele az első fordulóban.

A női mezőnyben nem lesz magyar induló, miután Babos Tímea sérülés miatt visszalépni kényszerült a játékoktól, így női párosbeli partnere, Jani Réka sem utazik Tokióba.

A versenyeket a rendező ország által választott borításon rendezik, így idén kemény pályán küzdenek meg a felek. A férfiaknál a bombaformában lévő Novak Djokovics a favorit, míg a hölgyeknél egyértelmű esélyes nincs, akár bármi megtörténhet.

Tenisz Tokióban

Időpont: július 24.-augusztus 1.

Helyszín: Ariake Teniszpark (Tokió)

Résztvevők száma: 172 sportoló

Versenyek száma: 5

Magyar résztvevők Tokióban

Fucsovics Márton – férfi egyes

(Borítókép: Fucsovics Márton. Fotó: Facundo Arrizabalaga / MTI / EPA)