Vízilabda

D  AS20210704111
2021.07.22. 11:16 Módosítva: 2021.07.23. 11:16

Tizenöt olimpiai érem, köztük kilenc arany a mérlege a magyar férfi vízilabda válogatottnak az olimpiák történelmében. Ezzel toronymagasan vezetjük az örökranglistát, a második brit csapat négy aranyéremmel rendelkezik.

A Kemény Dénes irányította csapat 2000 és 2008 között triplázott aranyérmeket tekintve, azonban a legutóbbi két ötkarikás játékokon mindkétszer ötödik helyen végzett a válogatott.

A magyar csapat mellett szól, hogy a játékok előtti Európa-bajnokságot megnyerte, de ez nem jelent többet egy jó előjelnél.

A nőknél a legutóbbi három olimpián nem sikerült az éremszerzés, idén nyáron már dobogóra lépne Bíró Attila női vízilabda válogatottja. Erős a női mezőny, a japán és dél-afrikai válogatott lefele kilóg a mezőnyből, azonban a többi csapat ellen nehéz lesz a győzelem, de nem lehetetlen.

Vízilabda Tokióban

Időpont: július 24.-augusztus 8.

Helyszín: Tacumi Nemzetközi Úszóközpont

Résztvevők száma: 22 válogatott, 12 férfi, 10 női

Versenyek száma: 2

A férfi válogatott csoport ellenfelei: Japán, Dél-Afrika, USA, Görögország, Olaszország

A női válogatott csoport ellenfelei: USA, Kína, Japán, Orosz csapat

(Borítókép: Varga Dénes a magyar (b) és Felipe Perrone Rocha a spanyol válogatott játékosa a vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán játszott mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 4-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)