Kiderült, be volt-e oltva Csollány Szilveszter

D  OB20021124004
2022.01.29. 18:55
Egy képernyőfotónak hála végérvényesen tisztázódni látszik, hogy be volt-e oltva Csollány Szilveszter, s ha igen, mikor kapott oltást. A fotó hitelességét az elhunyt olimpiai bajnok lánya is megerősítette.

Úgy tűnik, tisztázták, hogy kapott-e oltást a január 24-én koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnoknak egy ismerőse tett közzé a Facebook-oldalán egy képernyőfotót, amit – figyelt fel rá a Bors – Csollány Szimóna, Csollány Szilveszter lánya is megosztott.

A bejegyzés megosztását az ismerős azzal indokolta, hogy az utóbbi napokban nagyon sok álhír és találgatás jelent meg az olimpiai bajnok oltottságával kapcsolatban; egyesek azt állították, hogy nem volt oltva, az oltásellenesek pedig azzal álltak elő, hogy három adag vakcinát is kapott.

A bejegyzésben egy december elsejei beszélgetése egy részletét tette közzé, ahol Csollány Szilveszter épp arról ír barátjának, hogy kapott oltást, de csak későn, mert bár 28 nap kellett volna a védettsége kialakulásához, három héttel az oltakozás után már elkapta fertőzést.

Szeretnék véget vetni a találgatásoknak, álhíreknek, hogy úgy búcsúzzunk Szilastól, és úgy emlékezzünk rá, mint ahogy azt egy olimpiai bajnok megérdemli

 – írta a férfi, hozzátéve, kéri minden barátját és ismerősét, hogy ossza meg a bejegyzést, hozzászólásaikkal pedig tartsák tiszteletben Csollány Szilvesztert, gyászoló családját, hozzátartozóit.

(via borsonline.hu)

(Borítókép: Csollány Szilveszter. Fotó: Oláh Tibor / MTI)