Fejbe lőtték a nyolcszoros dzsúdzsucu-világbajnokot egy klubban

Leandro lo
2022.08.08. 15:40
Egy Sao Pauló-i klubban lőtték fejbe Brazília egyik leghíresebb dzsúdzsucubajnokát, Leandro Lót, akinél ennek következtében agyhalál állt be.

Leandro Lo egyike a legsikeresebb dzsúdzsucuharcművészeknek, öt különböző súlycsoportban nyolc világbajnoki címet szerzett. A 33 éves klasszis egy Sao Pauló-i klubban volt a barátaival, ahol egy férfi elvett az asztalukról egy üveget, aztán támadóan Lo és a barátai felé lóbálta. Az egyik szemtanú szerint ekkor Lo a földhöz nyomta a támadót, hogy „megnyugtassa”, majd miután elengedte, a férfi fejbe lőtte Lót, majd párszor bele is rúgott a földön elterülő nyolcszoros világbajnokba – írja a BBC

A harcművészt azonnal kórházba vitték, ahol az agyhalál beálltát állapították meg az orvosok. Hozzátartozói szerint az állapota visszafordíthatatlan. Lo családjának ügyvédje azt állítja, a 33 éves harcművész és barátai próbálták elkerülni a balhét az ügy során, ennek ellenére durvult el az összetűzés. 

A hatóságok gyilkossági kísérlet ügyében nyomoznak, a gyanúsított először elmenekült a helyszínről, aztán feladta magát a rendőrségen. A Nemzetközi Brazil Dzsúdzsucuszövetség (IBJJF) Twitteren búcsúzott Leandro Lótól. 

Az IBJJF és az egész dzsúdzsucuvilág elképesztően lesújtott Leandro Lo halálától. Lo egyike volt a sportág legnagyobbjainak. Jó példája egy igazi fekte övesnek, egy igazi harcművésznek, aki a szőnyegen és azon kívül is bajnok volt. Nyugodj békében, legenda

– írja a szövetség. 

(Borítókép: Leandro Lo. Fotó: Instagram / Leandro Lo / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport