Ilyen is csak Amerikában történhet: milliárdokat perelt ki egy sportoló az orvosaitól

2023.02.15. 11:20
Chris Maragos amerikaifutball-játékos térdsérülést szenvedett egy mérkőzésen, majd a felépülésénél állítása szerint az orvosok nem foglalkoztak vele teljeskörűen, emiatt sosem játszhatott újra a legmagasabb szinten. Perre vitte az ügyét, az esküdtszék pedig 43,5 millió dolláros kártérítést ítélt a játékosnak.

Ugyan vasárnap az Eagles a Super Bowlon nem, egy korábbi bajnok játékosuk viszont komoly győzelmet aratott. Hetekkel ezelőtt ugyanis Chris Maragos, a csapat korábbi safetyje pert indított orvosai ellen, mert szerinte orvosi hanyagság miatt szakadt félbe a karrierje. A játékos a pert megnyerte, az esküdtszék 43,5 millió dollárt (több mint 15 milliárd forint) ítélt neki – írja a CBS. A játékos mellett korábbi csapattársai tanúskodtak, az ítélethirdetést követően Maragosnál eltörött a mécses

A most 36 éves Maragos 2014 és 2017 között csapatkapitánya volt az Eaglesnek. Majd a 2017-es szezon elején térdsérülést szenvedett egy mérkőzésen, és soha többet nem játszott az NFL-ben. Maragos az idén benyújtott polgári perében azt állította, hogy az ezt követő műtétet és rehabilitációt felügyelő orvosok nem foglalkoztak a szintén jelen lévő meniszkuszsérülésével, és idő előtt engedélyezték a futóedzéseket, amelyek tovább károsították a térdét.

Maragos vonakodva vonult vissza 2019-ben, miután a teljes 2018-as szezont a fizikailag teljesítőképtelenek listáján töltötte az orvosi baklövések következtében – állította a keresetében. A veterán konkrétan dr. James P. Bradley-t, az NFL-ben elismert ortopéd sebészt, valamint az Eagles jelenlegi partnerét, a Rothman Orthopaedic Institute Orthopedicst vádolta. Bradley, aki a Steelers csapatának ortopéd sebészeként is dolgozik, számos nagy sztárt, köztük az Eagles korábbi irányítóját, Carson Wentzt és a Pittsburgh quarterbackjét, Ben Roethlisbergert is kezelte. 

Az Eagles történetesen 2018–2020 között újította meg a házon belüli orvosi stábját. A Super Bowl-futásukat részben az határozta meg, hogy a csapatból kulcsjátékosok dőltek ki sérülések miatt, köztük többen soha nem is tértek vissza, mint Maragos.