Ritkán látott jelenet a sznúkervébé első fordulójában

2023.04.19. 19:45
Kyren Wilson mindössze a kilencedik játékos, aki a Crucible Színházban 147-es maximum breaket tudott lökni. Ez a bravúr a Ryan Day elleni első fordulós világbajnoki mérkőzés első szakaszában sikerült a világranglista hetedikjének.

Rosszul kezdte a Ryan Day elleni első körös mérkőzését a világbajnokságon Kyren Wilson. Day az első két frame után 2–0-ra vezetett, ezután Wilson összekapta magát, és zsinórban négy frame-et nyert. A fordításban egy 147-es, maximum break is segítette a 2020-as vébé döntősét.

Az angol mind a 15 piros golyó után feketét tett el, majd a fennmaradó színeseket is letakarítva a Crucible történetének kilencedik játékosa lett, aki maximumra volt képes. Ha a tornán már nem születik több 147-es break, akkor Wilson már biztosan gazdagabb lesz 55 ezer fonttal.

Az első szakasz után 6–3-ra vezet Kyren Wilson, akinek négy frame-et kell nyernie a továbbjutáshoz. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt, a következő körben a négyszeres világbajnok John Higgins lesz az ellenfele.

Teljesen feldobott ez az egész, nagyon boldog vagyok. Régóta azt hangoztatom, hogy valami maradandót akarok nyújtani, olyasmit, amit a gyerekeim visszanézhetnek

– idézi a BBC Wilson szavait.

Tüntetők miatt szakadtak félbe a meccsek

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a sheffieldi Crucible Színházban zajló sznúker-világbajnokságon hétfőn. Az egyes asztalon Robert Milkins és Joe Perry játszott, a kettes asztalon Mark Allen és a kínai Fan Cseng-ji mérkőzött.

Egyszercsak mindkét asztalon megállt a játék, ugyanis két tüntető szaladt be a nézőtérről. Egyikük felült az egyes asztalra, és narancssárga port hintett rá, a kettes asztalra pedig egy nő próbálta meg odakötözni magát, őt azonban gyorsan eltántorították a biztonsági őrök eme szándékától.

Mint kiderült, a tüntetők a Just Stop Oil nevű olajhasználat-ellenes szervezet tagjai. Nem ez volt a tömörülés első ilyen akciója: korábban a híres francia kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on is szerveztek már hasonló figyelemfelkeltő akciót. Az egyes asztal mérkőzését keddre halasztották, a kettes asztalon 40 perc szünetet követően folytatódott a játék.