Gólzáporos volt az első nap a női világbajnokságon

2023.07.22. 16:41
Minden meccsen érvényesült a papírforma, Japán ötöt vágott Zambiának. Elkezdődött a női labdarúgó-világbajnokság, melyet Új-Zéland és Ausztrália közösen rendez.

Vietnam elleni magabiztos győzelemmel rajtolt a kétszeres címvédő Egyesült Államok a női labdarúgó-világbajnokságon, amelynek Új-Zéland és Ausztrália ad otthont. Az aucklandi mérkőzés hőse Sophia Smith volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Az amerikaiak – akiknél a 38 éves Megan Rapinoe 200. válogatottságát ünnepelte – sorozatban a 13. vb-meccsüket nyerték meg.

Dánia a rendes játékidő hosszabbításának első percében szerzett góllal legyőzte Kínát a D csoportban. A 2017-ben Európa-bajnoki ezüstérmes dán válogatott Amalie Vangsgaard révén az egyetlen kaput eltáló lövéssel biztosította be a három pontot. Dánia legközelebb pénteken az Eb-győztes angol válogatott ellen lép pályára.

A 2011-ben győztes japán és a tavaly Európa-bajnok angol válogatott is győzelemmel kezdett. A japánok Zambiát verték magabiztosan, öt góllal, az angolok pedig Haiti ellen diadalmaskodtak egy értékesített büntetővel.

Ez az első női vb, amelyen 32 csapat lép pályára, a nemzetközi szövetség rekordot jelentő 152 millió dollár pénzdíjat oszt szét a résztvevők között.

MTI