18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Meghalt Adam Johnson jégkorongozó, miután a korcsolya elvágta a nyakát

2023.10.29. 11:00
Az Egyesült Királyság profi jégkorongbajnokságában szereplő Nottingham Panthers támadója, Adam Johnson meghalt, miután a szombati Challenge Kupa-mérkőzésen egy korcsolya súlyos vágást ejtett a nyakán.

A Panthers Sheffield Steelers elleni mérkőzése a 35. percben szakadt félbe, mivel a 29 éves amerikait a jégen a mentősök sürgősségi ellátásban részesítették – írja a BBC.

A csapat vasárnap közleményt adott ki, amiben arról írnak, lesújtotta őket Johnson halála. „A klubnak nagyon fogsz hiányozni, sose felejtünk el” – tették hozzá.

Adamé volt a 47-es szám. Nem csak kiváló jégkorongozó volt, hanem nagyszerű csapattárs és hihetetlen ember is, előtte állt az élet. Együtt érzünk és részvétünket küldjük a családnak ezekben a nehéz időkben. A klubnál mindenkinek, beleértve a játékosokat, a személyzetet, a vezetőséget és a tulajdonosokat, megszakad a szíve Adam halála miatt

– folytatták.

Az Egyesült Királyságbéli Elite Ice Hockey League (EIHL) megerősítette, hogy a vasárnapi mérkőzés lejátszását későbbre halasztották, a „mélyen megrendítő hírre való tekintettel”.

A játékostársak közvetlenül az incidens után gyűrűt alkottak Johnson körül, mielőtt eltakarták volna a nézők elől a sérültet. Ezt követően a játékosok bevonultak az öltözőbe. Később a sheffieldi Northern General kórházba szállították Adam Johnsont, de már nem tudták megmenteni.