16 évesen meghalt az olimpiai részvételről álmodó sportoló

2023.11.21. 16:09
A 16 éves német Mia Sophie Lietke, a ritmikus gimnasztika feltörekvő tehetsége múlt csütörtökön váratlanul, feltehetően hirtelen szívleállásban vesztette életét – melyről a Német Tornaszövetség (DTB) honlapja alapján számolt be a Bild német napilap.

A 16 éves sportoló 2022-ben német junior bajnok lett karikával, összetettben pedig második. Továbbá nemrégiben bekerült a német válogatott keretébe, és esélyesként indult a 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételért.

„Mély együttérzésünket fejezzük ki Mia családjának ebben a nehéz időszakban, és hatalmas erőt kívánunk ahhoz, hogy megbirkózhassanak ezzel a szomorú tragédiával. Mindig emlékezni fogunk Miára sportolóként, de legfőképpen emberként” – olvasható a szövetség honlapján.

A fiatal lányt váratlan rosszullétét követően azonnal a berlini kórház intenzív osztályára szállították, az orvosok négy napig küzdöttek Lietke életéért, azonban sajnos nem tudták megmenteni.

A sportoló edzőjét, a lengyel származású, korábbi világbajnoki nyolcadik helyezett Magdalena Brzeskát is lesújtotta a lány halála, és kiemelte Mia Sophie Lietke tehetségét, valamint sport iránti tiszteletét.

Nyugodj békében, Angyalkám! Mia, örökre a szívünkben maradsz. Ez egyszerűen igazságtalanság, nem lett volna szabad így történnie!

– olvasható Brzeska Instagram-bejegyzésében.

(Borítókép: Német Torna Szövetség)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport