Belgiumba került az éber kómában fekvő magyar ralipilóta

2024.01.25. 09:10
A magyar ralipilóta Szilágyi Ricsi szíve pályabejárás közben állt meg még 2022 májusában, azóta éber kómában fekszik a sportoló, és még sosem láthatta azóta megszületett kislányát.

Szilágyi Ricsit eredetileg Németországba szerette volna szállíttatni a felesége, Krisztina egy ottani kórházba, ám arra nem volt elég a pénz, és mire összegyűlt, a klinikán már nem volt hely. 

Végül, január 21-én, Németország helyett Belgiumba került a férfi, ahova a családja is elkísérte. 

Ricsi oldalán boldogan számolt be az érkezésről a család. Ricsi és anyukája mentővel vágtak neki a több mint 1600 km-es távnak – írja a Bors

Nekünk a legfontosabb, hogy Ricsit visszakapjuk, hogy tudjon fejlődni, hogy a lehető legjobbat tudják kihozni belőle. Valamint, hogy a kicsi Jankának legyen apukája, aki aktívan részt tud venni az életében. Ha kell, az egész világot bejárjuk, csak kapjuk Őt vissza…

– nyilatkozta korábban felesége. Ricsi ugyanis a kisbabájuk érkezésének híre után egy hónappal esett éber kómába, amikor a pályabejáráson próbálták újraéleszteni leállt szívét. 

Azóta a sportoló kislánya már egyéves, és az anyukája a körülmények ellenére is próbálja a sportolóval igazi „apa-lánya” szoros kapocsra fűzni a kettejük közti viszonyt. 

Minden nap nézünk apáról képet, videót Ricsiről, amit Janka mosolyogva néz. Azt szoktam mondani, hogy most apa pihen, erőt gyűjt, és hamarosan itthon lesz velünk. Janka öleli és bújik az apukájához, és amennyire tudja, Ricsi is odatartja a fejét 

– mesélte Krisztina, aki azt reméli a klinikától, hogy Ricsit végre visszakapják, és újra egy családként, végre hármasban élhetik majd életüket kislányukkal.