Csavard be, mint Rooney – az MU-legenda 30 ezer néző előtt villant az Old Traffordon

2024.09.08. 18:07
A Manchester United labdarúgócsapatának legendái jótékonysági mérkőzésen 1–1-es gálaeredményt értek el a Celtic korábbi klasszisaiból álló csapattal szemben az Old Traffordon. Büntetőkkel végül a vendég skótok bizonyultak ugyan jobbnak, de a találkozó után mindenki a hazai csapat góljáról áradozott, amit az aktív korában sem filigrán felépítéséről ismert Wayne Rooney tekert szabadrúgásból az ellenfél kapujába.

A megannyi korábbi sportági klasszist és klubikont felvonultató összecsapáson a gólok sorát Wayne Rooney nyitotta meg az első félidőben, a támadó a balösszekötő helyéről pazarul tekert a kapu jobb felső sarkába. 

A Celtic Gary Hooper révén egyenlített – ő reagált a leggyorsabban Sztiljan Petrov távoli lövése után a kipattanóra –, majd a büntetőpárbajt 5–4-re megnyerte. Végül Darren O’Dea lőtte a skót csapat győzelmet érő büntetőjét, miután a Manchester United játékosa, Danny Webber hibázott.

A jótékonysági mérkőzés remek hangulatban telt, a lelátón körülbelül 30 000 néző volt jelen. Az esemény bevételei a Manchester United Alapítványhoz kerültek.

Ez volt a hatodik alkalom, hogy a Manchester United Alapítvány az Old Traffordon adománygyűjtő mérkőzés kedvezményezettje volt, amelyen visszavonult játékosok játszottak. A korábbi ellenfelek között volt a Real Madrid, a Bayern München, a Barcelona és a Liverpool is.

A Manchester United hivatalos honlapjának közlése szerint a Celtic elleni mérkőzés közel egymillió font bevételt hozott, amely a Manchester United Alapítvány fiatalokkal végzett munkáját támogatja Manchesterben és az Egyesült Királyság más területein.

Az MU Legends által játszott hat mérkőzés így összesen már 5,5 millió fontot meghaladó összeget generált.

A Manchester United legendái között olyan sztárok szerepeltek, mint Paul Scholes, Michael Carrick, Darren Fletcher és Denis Irwin. A legnagyobb figyelmet azonban mind közül Wayne Rooney kapta, amit pazar góljának köszönhet.

Ajánlókép: Wayne Rooney, a Manchester United Legends játékosa a Manchester United Legends és a Celtic Legends közötti mérkőzésen az Old Traffordon, Manchesterben, Angliában 2024. szeptember 7-én. Fotó: Ash Donelon/Manchester United/Getty Images)